Eesti ei kavatse sisserände piirarvu langetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti passi saamise kord võib veelgi lihtsustada.
Eesti passi saamise kord võib veelgi lihtsustada. Foto: Raigo Pajula

Siseministeeriumi kinnitusel ei ole Eestil erinevalt mitmest Euroopa Liidu riigist plaanis sisserände piirarvu langetada.


Ministeeriumi pressiesindaja ütle, et tänavu suvel jõustunud välismaalaste seaduse muudatusega tõusis sisserände piirarv 0,1 protsendini Eesti alalisest elanikkonnast. Varem arvestati selleks 0,05 protsenti.

Piirarvu tõstmiseks tegi ettepaneku majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi loodud Eestis töötamise regulatsiooni lihtsustamise töögrupp. «Piirarvu tõstmise põhjuseks oli asjaolu, et seadusemuudatusega kaotati võimalus siseministri poolt inimesi eraldi sisserände piirarvu alt välja arvata ja ühtlasi toetas tõstmist ka sisserände piirarvu täituvuse tõus viimastel aastatel,» lisas pressiesindaja.

Tänavu on valitsus kehtestanud sisserände piirarvuks 677 inimest, mullu oli see 686.

Sisserände piirarv on Eestisse sisserändavate välismaalaste piirarv, mis ei tohi ületada aastas 0,1 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast. Piirarvu kehtestab valitsus, kuid siseminister võib määrata piirarvu jagunemise elamisloa taotlemise põhjuse ja selle andmise aluse järgi või ka selle ajalise jaotuse.

Euroopa Liidu riikidest on tööpuuduse kasvades sisserände piirarvu langetanud näiteks Suurbritannia ja Saksamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles