Rao Heidmetsa animafilm võitis Norra festivalil peaauhinna

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen animafilmist «Kaasasündinud kohustused»
Stseen animafilmist «Kaasasündinud kohustused» Foto: Rao Heidmets «Kaasasündinud kohustused»

Vaid kolm päeva pärast animafilmi «Kaasasündinud kohustused» esilinastust pälvis see Rao Heidmetsa film juba esimese suure tunnustuse - Norra Fredrikstadi filmifestivali Grand Prix' ehk peaauhinna Kuldse Gunnari.

Animafilmi autori teatel põhjendas rahvusvaheline žürii oma otsust järgmiselt: «Film näitab meile häirivat pilti kaasaja meediast ja kultuurist. Pilti, mis paneb meid ühtaegu naerma ja mõtlema. Linateose hüpnotiseeriv rütm naelutab vaataja tähelepanu ekraanile esimestest kaadritest viimasteni ning selles on meisterlikult kasutatud erinevaid animatehnikaid.»

Kümneminutilises animafilmis on korraga ja läbisegi ekraanil näitlejad - Marika Korolev ja Peeter Oja - ning kümned nukud. Film on juba valitud mitmete eelseisvate rahvusvaheliste festivalide võistlusprogrammi.

Fredrikstadi festival on üks üheksast tähtsamast Euroopa animafestivalist, millel on õigus esitada filme ka Euroopa prestiižsele auhinnale Cartoon d'Or'ile - tänu festivalivõidule kandideerib «Kaasasündinud kohustused» ka sellele auhinnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles