Valimised sunnivad Eesti tähtsaima dokumendi meeskonda rapsima (7)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka-Repinski.
Siret Kotka-Repinski. Foto: Erik Prozes / Postimees

Kuigi riigikogu valimisteni on jäänud üle aasta, kiirustavad poliitikud juba praegu tagant sisulist tööd, mis on vaja enne valimiskampaania algust kaelast ära saada.

Eesti tähtsaim uus dokument ehk rahvaarvu vähenemisele piiri panemiseks loodud rahvastikupoliitika põhialused ei valmi Eesti sajandaks juubeliks, nagu loodetud, kuid dokumendi töörühma utsitab kiirustama poliitikutest juhtgrupp, et selle kallal töötamine ei hakkaks segama sügisesi ettevalmistusi riigikogu valimisteks.

Mullu veebruaris loodud riigikogu rahvastikukriisi probleemkomisjon kutsus 20. novembril kokku ligi 40 eksperti eri elualadelt, esitledes neile esialgset versiooni Eesti rahvastikupoliitika 2018–2035 põhialustest. Tulevikus on just see dokument aluseks kõikide seaduste ja riigi strateegiate väljatöötamisel. Erikomisjoni eesmärk on lihtsalt öeldes panna piir Eesti rahvaarvu vähenemisele.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles