SILMAPIIRIL VÄLISMAALANE «Minu lugu on nagu igal pagulasel - tean, mida tähendab sõda ja kui sinu kodu rüüstab helikopter»

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe saatesari «Silmapiiril välismaalane» toob fookusesse kuus Eestis elavat inimest, kes kirjeldavad oma kogemusi Eesti ja eestlastega. Hassan Al-Shehmohamed on pagulane Eestis. Tema kodu Süürias rüüstas sõja käigus helikopter. Aasta eest saabus 21-aastane noormees Eestisse ning õppis ära eesti keele ja teeb siin vabatahtlikku tööd. Vaata videot!

«Ma tulin Eestisse eelmisel aastal,» sõnas Hassan, «minu lugu on selline nagu igal pagulasel – ma tean, mida tähendab sõda ja ma ei taha seda kogemust kellelegi.»

«Minu kodu on Süürias Aleppo linnas. Aga meil ei ole enam kodu, sest helikopter lendas sinna sisse,» rääkis ta.

Hassan peatus vahepeal Türgis, kus ta töötas restoranis. Varjupaiga taotlemisel sai tema sihtriigiks Eesti, kuhu on nüüd saabunud terve Hassani pere. Vaid õde on veel Süürias.

Hassani eesti keele oskus on muljetavaldav: ühe aastaga on 21-aastane noormees võimeline kõik argised vestlused maha pidama.

«Läksin keelegruppi, mis toimub kaks korda nädalas ning teen vabatahtlikku tööd Toidupangas.»

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles