Pärnus tabati lõbustusasutusest 41 purjus alaealist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss
Politseibuss Foto: Postimees.ee

Möödunud reedel Pärnus toimunud ühisoperatsioonil kontrolliti kesklinnas paiknevat lõbustasutust, kus tabati hulgaliselt alkoholijoobes alaealisi.

Politseile laekunud info kohaselt oli alust arvata, et Pärnu kesklinnas Kuninga tänaval paiknevas lõbustusasutuses võib viibida alkoholijoobes alaealisi.

Info leidiski kinnitust vaatamata asjaolule, et asutuses olid korda tagamas ka turvatöötajad.

Politsei leidis esmasel kontrollimisel eest paarkümmend alaealist, kes olid tarvitanud alkoholi. Mõned noored olid kontrollimise ajaks lausa laudade alla pugenud.

Nii lihtsalt üritus siiski ei lõppenud – kui politseipatrull üritas välja selgitada, kes on antud ürituse ning asutuse eest vastutav, siis selgus, et klubi omanik oli varjunud koos hulga alaealistega kontoriruumidesse, mille ust ta ei olnud nõus avama ja sealt väljuma.

Tulemusi ei andnud ka läbirääkimised.

Kui politsei oli juba abi palunud päästetöötajatelt ukse avamisel, siis avas omanik siiski ukse ise ning 16 alaealist ning nendega ruumis viibinud kolm täiskasvanut toimetati asjaolude selgitamiseks politseiosakonda.

Paari tunni jooksul ühes asutuses korraldatud politseioperatsioon andis sealses asutuses tulemuseks 41 alaealisele koostatud protokolli alkoholi tarvitamise kohta.

Asutuse omaniku suhtes tuvastati karistusseadustiku paragrahvi 276 rikkumine, mis käsitleb võimuesindaja seadusliku korralduse eiramist.

Seitsmele alaealisele koostati protokoll ka tubakaseaduse alusel.

Pärnu politseiosakonna vanemkomissar Sander Peremees sõnas, et tabatud rikkujate suur hulk peegeldab väga ilmekalt praegust olukorda, kus lapsed soovivad oma meelt lahutada sarnaselt täiskasvanutega.

Ta ütles, et kuigi vanasõna ütleb, et keelatud vili on magus, on alkohol siiski täiskasvanute jaoks.

«Ühiskonnas on palju räägitud, et alkohol ja tubakas on noortele kergesti kättesaadavad ja seda tuleks piirata. Kahju, et kasuahne ettevõtja teiste pingutused nullib ja teenib laste pealt kasumit,» toonitas Peremees.

Ta lisas, et politsei kontrollib, kas ettevõtja on pannud toime ka teisi õigusrikkumisi.

Koos Pärnu politseiosakonna töötajatega olid operatsioonist osa võtmas Lääne prefektuuri noorsoopolitsei, abipolitseinikud ning Pärnu linna munitsipaalpolitsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles