Kohus võttis Narva abilinnapea Andrei Filippovi vahi alla

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva abilinnapea Andrei Filippov
Narva abilinnapea Andrei Filippov Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Viru maakohus võttis kolmapäeva õhtul prokuröri taotlusel vahi alla Narva keskerakondlasest abilinnapea Andrei Filippovi.

52-aastast Filippovit kahtlustatakse konkurentsikuriteole kaasaaitamises ja altkäemaksu võtmises, ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles Postimees.ee´le.

Lisaks Filippovile võeti vahi alla ka ettevõtja, kes on saanud samas süüasjas kahtlustuse konkurentsikuriteos ja abilinnapeale altkäemaksu andmises.

Teise ettevõtja osas kohus prokuröri taotlust vahistamiseks ei rahuldanud.

Kaitsepolitsei ja Viru ringkonnaprokuratuuri menetletava kriminaalasja raames uuritakse konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimist ehitusvaldkonnas tegutsevate ettevõtete vahel. Samuti uuritakse, kas Narva abilinnapea on võtnud altkäemaksu ning aidanud kaasa konkurentsikuriteole.

Ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kalmer Kase sõnul oli eeluurimisel kogutud andmete järgi Narvas tekkinud olukord, kus riigihankeid võitsid kogu aeg ühed ja samad ettevõtted. Väljaspool seda ringi olevad ettevõtjad hangetel osalema ei pääsenud.

Kriminaalmenetluse raames toimusid teisipäeval mitmes asutuses laiaulatuslikud läbiotsimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles