Noorsõdureid hakatakse Wismari haiglasse narkokontrolli saatma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslik korraldus põhjustas kehavigastusi seitsmele ajateenijale.
Ebaseaduslik korraldus põhjustas kehavigastusi seitsmele ajateenijale. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Alates sellest nädalast hakatakse ajateenijaid saatma Wismari haiglasse kontrolli, kui on vaja täiendavat kinnitust võimaliku narkootikumide tarvitamise väljaselgitamiseks.

Iga kutsealuse vastavust kaitseväeteenistuseks vaimse tervise tõttu hindab arstliku komisjoni liikmeks olev psühhiaater, teatas kaitseressursside ameti peadirektori abi Jaanika Puumees Postimees.ee'le.

Tema sõnul näitab senine praktika, et igast komisjonist suunatakse mõned kutsealused täiendavatele uuringutele psühhiaatriahaiglatesse. Ühe täiendava uuringuna toimub muuhulgas narkosõltuvuse diagnoosi täpsustamine.

Kaitseväe koostöö Wismari haiglaga algas selle nädala alguses.

«See tähendab, et arstliku komisjoni esimees suunab kutsealuse Wismari haiglasse kanepi, amfetamiini või muu narkootilise või psühhotroopse aine olemasolu selgitamiseks, seejärel otsustatakse komisjonis kutsealuse edasine kaitseväeteenistuskõlblikkus,» selgitas Puumees.

Seni on kaitsevägi teinud samas vallas koostööd Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli kliinikumiga.

«Täpsustame siinkohal, et avastatud narkomaanide edasise raviga või rehabilitatsioonisüsteemis osalemisega kaitseressursside amet tegeleda ei saa, selleks puudub põhimääruse järgne pädevus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles