Sinn Fein: kuninganna kaastunne pole piisav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeht II
Kuninganna Elizabeht II Foto: SCANPIX

Iiri opositsioonipartei Sinn Feini arvates ei avaldanud kuninganna Elizabeth II oma käimasoleva visiidi ajal Iirimaal piisavalt kaastunnet nendele, kes pikas, verises konfliktis Iirimaa ja Inglismaa vahel kannatasid.

«Tema tunnistamine, et Suurbritannia ja Iirimaa vahelised suhted pole olnud täielikult healoomulised, on labaselt pehmelt öeldud,» teatas partei president Gerry Adams, vahendab CNN.

Kuninganna on ajaloolisel neli päeva kestval visiidil. Viimati käis valitsev Briti monarh Iirimaal saja aasta eest, kui Iirimaa veel ühendkuningriikide alla kuulus.

«Me ei saa iial unustada neid ja nende perekondasid, kes on surnud või vigastada saanud. Kõigile neile, kes on kannatanud meie äreva mineviku tõttu, edastan oma siirad mõtted ja sügava kaastunde,» sõnas kuninganna eile õhtul.

Adamsi sõnul oli kuninganna kaastundeavaldus küll siiras, kuid see polevat siiski piisav. Adams tahab, et kuninganna valitsuse poliitika ehitaks täiesti uue tuleviku, mis põhineb tõelisel võrdsusel ja vastastikusel austusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles