Kotkalippu taotlevad tänavu vaid kaks suplusranda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotkalipp on sinilipu järglane ning märk sellest, et lipuomanik suhtub hoolikalt merega seonduvasse loodusesse ja ümbritsevasse keskkonda.
Kotkalipp on sinilipu järglane ning märk sellest, et lipuomanik suhtub hoolikalt merega seonduvasse loodusesse ja ümbritsevasse keskkonda. Foto: Urmas Luik

Möödunud aastast Eestis sinilippu asendavat kotkalippu on tänavu taotlenud vaid Pärnu ja Kuressaare rand.

Sinilipu asemel lehvib alates möödunud aastast MTÜ Hoia Eesti Merd algatusel randades Kotkalipp, mis on märk sellest, et lipuomanik suhtub hoolikalt merega seonduvasse loodusesse ja ümbritsevasse keskkonda.

MTÜ juhi Ado Tikerpäe sõnul aga on tegemist nii uue liikumisega, et seni on peamiselt suheldud sadamatega ja randadeni pole veel jõutud «Asi pole selles, et rannad poleks kotkalippu väärt, pigem on asi jäänud praegu asjaajamise taha,» tõdes ta.

Põhjuseid, miks sinilipp kotkalipu vastu välja vahetati, on Tikerpäe kinnitusel kaks: esiteks oli sinilipp väga kallis ning teiseks kaasnes sellega meeletu bürokaatia. Näiteks pidid sinilipu taotlejad täitma ligi 20 lehekülje ulatuses materjale. Kotkalippu on mehe sõnul lihtsam taotleda, sellega kaasneb vähem paberimäärimist ning selle heakskiitmine toimub Eestis.

Praegu on kotkalipp Tikerpäe sõnul olemas umbes 20 sadamal ning lähiaastail hakatakse seda sisse viima ka supelrandades.

MTÜ Hoia Eesti Merd väljaantava kotkalipul on kujutatud sinisel taustal MTÜ logo. Lippu on võimalik taotleda aastaringselt ning selle kasutamisõigus antakse MTÜ Hoia Eesti Merd juhatuse otsusega üheks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles