Laar: küberkaitse on meie kõigi asi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits

Kaitseminister Mart Laar rõhutas täna Küberkaitseliidu vabatahtlikega kohtudes kodanikualgatuse tähtsust küberjulgeoleku suurendamises.

«Me peame olema võimelised kaitsma end küberruumis esinevate ohtude eest ning Küberkaitseliit on hea näide kodanikuühiskonna ning kaitsevaldkonna lõimumisest meie julgeoleku tagamisel,» ütles Laar.

Küberkaitseliit on äratanud tähelepanu ka rahvusvahelisel areenil, kuna kätkeb endas läbi riigikaitse aspekti riigi-, erasektori ja kolmanda sektori koostööd, olles heaks näiteks laiapõhjalisest kaitsest, kinnitas minister.

«Küberkaitse on valdkond, milles oleme äärmiselt huvitatud tugevamast koostööst nii lähinaabrite kui kaugemate riikidega. Rahvusvaheline tihe koostöö küberjulgeolekus loob suuremad võimalused kaasata ka suuremaid partnereid regionaalseks koostööks,» ütles Laar.

Küberkaitseliit on kodanikualgatusel põhinev vabatahtlik ühendus Eesti küberruumi ja eestlaste eluviisi kaitseks. Kaitseliidu küberkaitsekeskus loodi Kaitseliidu juurde käesoleva aasta alguses. Üksus koondab vabatahtlikke infotehnoloogia turbe spetsialiste, et rakendada nende initsiatiivi ja oskusteavet riigi põhiseadusliku korra kaitsel.

Võimalike Eesti vastu suunatud küberrünnakute korral ei hakka Kaitseliidu küberkaitseüksus ise vastutegevust teostama, vaid omab sellisel juhul nõuandvat rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles