Liibanonis röövitud eestlase isa tahaks pojale teadet saata

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Käosaar
Jüri Käosaar Foto: Kristjan Teedema

Liibanonis röövitud jalgratturi Kalev Käosaare (35) isa tahtis kohtuda Eestit väisanud Liibanoni ajakirjanikega, et nende vahendusel pojale teadet saata, kuid talle ei antud selleks võimalust.

Eestis käinud Liibanoni ajakirjanikud soovisid kohtuda pantvangide lähedastega. Kas välisministeerium otseselt Jüri Käosaart keelas või ei andnud ajakirjanike soovist kohtuda teada, seda mees öelda ei soovinud, kirjutas Õhtuleht.

Jüri Käosaar oleks tahtnud ajakirjanike abiga pojale teadet edastada – isa oleks küsinud, kuidas pojal läheb ja kas tervis on korras. «Ma ei tea nende (ajakirjanike) võimalusi, aga võib-olla nad oleks olnud abiks,» ütleb Käosaar, kelle sõnul oleks Liibanoni ajakirjanikud võinud kirja lehte või televisiooni panna ning siis äkki oleks see poistele ette loetud.

Jüri Käosaare sõnul pole välisministeerium keelanud ajakirjandusele poistest rääkida ning see on tema enda otsustada, mida ta peab vajalikuks rääkida ja mida mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles