VIDEO: vaata, kuidas peaminister Ratas ennast päästja ametis proovile pani (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas proovis, mis tunne on töötada päästjana.
Peaminister Jüri Ratas proovis, mis tunne on töötada päästjana. Foto: Kuvatõmmis videost

Peaminister Jüri Ratas ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu osalesid kolmapäeval päästjatena Lasnamäe komando valveteenistuses. Peaminister osales kodukülastusel ja sai proovida suitsusukeldumist.

Meeskonnavanem viis alustuseks läbi esmase instruktaaži, selgitas, kuidas meeskond istub väljasõidu korral  päästeautos ning andis käitumisjuhised võimaliku väljakutse korral. Seejärel suundus päästemeeskond, kuhu kuulusid ka peaminister ja peadirektor, kodunõustamisele Kalevipoja tn 6 korterelamusse.

Korteriomanik oli kodunõustamist soovinud ja teadis, et päästjad tulevad, aga kohtumine peaministri ja peadirektori oli talle suur üllatus. Meeskond vaatas kodu üle, nõustas omanikku ja üheskoos paigaldati suitsuandur.

Seejärel sõideti tagasi komandosse ja poolel teel tuli teade, et Osmussaare tee 2 õppetornist tuleb suitsu. Tegemist oli ettevalmistud õppusega, kus peadirektor, peaminister ja päästjad lülitusid hingamisaparaatidesse ja said ülesandeks õppetorni neljandalt korruselt leida kannatanu. Suitsusukeldujad said oma ülesandega kenasti hakkama, liikusid hoones õigesse kohta ja leidsid kannatanu.

Komandos tutvus peaminister päästjate kasutuses oleva tehnika ja varustusega. Ühises vestlusringis kohvilaua ääres arutleti hiljem päästjate palgaküsimusi ning peaminister ja päästeameti peadirektor tänasid meeskonda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles