Euroopa liberaalid: inimeste vaba liikumist ei tohi piirata

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Saksamaal Dresdenis toimuval Euroopa liberaalide partei volikogul võeti vastu resolutsioon, milles mõistetakse hukka plaanid kehtestada piiri ja tollirežiim Schengeni tsooni sisepiiridel.

Resolutsioon valmis reaktsioonina Taani valitsuse hiljutisele otsusele kehtestada Taani piiridel pisteline piirikontroll.

«Inimeste vaba liikumine on oluline vabadus, ilma milleta kaob Euroopa ühtsus,» ütles Reformierakonna välissekretär Silver Meikar. «Schengeni sisepiirid ei hakka lahutama mitte ainult riike, vaid eelkõige inimesi. Eraldamine viib usalduse vähendamiseni kindlasti ka teistel koostööaladel.»

Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsiooni nõuniku Airis Meieri sõnul on Euroopa Liidu kodanike turvalisus ülioluline, kuid ei tohi unustada, kui pikaajaline ja pingutusi vajav on olnud Euroopa tee Schengeni tsooni efektiivse eksisteerimiseni ja kui palju positiivseid muutusi on see toonud Schengeni piirides liikuvatele inimestele.

«Turvalisusriske tuleb maandada meetoditega, mis ei limiteeri Euroopa Liidu kodanike vaba liikumist,» väitis ta.

European Liberal Democratic Reform Party ühendab Euroopa liberaalseid parteisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles