Kaitseväe juhataja alustab ametlikku visiiti Ühendkuningriiki

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots.
Ants Laaneots. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots on alates homsest ametlikul visiidil Suurbritannia ja Põhja-iirimaa Ühendatud Kuningriigis.

Algav külaskäik on esimene pärastsõjaaegne kaitseväe juhataja ametlik visiit Ühendkuningriiki, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Kindralleitnant Laaneots kohtub Briti relvajõudude ülema kindral Sir David Richardsiga, kellega arutab kahepoolset koostööd ja mõlema riigi osalust rahvusvahelistel operatsioonidel, külastab operatsioonide väejuhatust Northwoodis ning vigastatud kaitseväelaste taastusravikeskust Headley Courtis, kus saavad ravi ka välisoperatsioonidel vigastada saanud Eesti kaitseväelased.

Kohtumistel Ühendkuningriigi kaitseministeeriumis ja peastaabis arutab kindralleitnant Laaneots NATO struktuurireformi, Balti õhuturbe ja küberkaitsega seotud küsimusi.

Eesti ja Ühendkuningriigi kaitsevägesid seob tihe koostöö, mis ulatub Vabadussõja aegadesse. Alates 2006. aastast osaleb Eesti jalaväekompanii operatsioonil Afganistanis Briti väekoondise koosseisus, tihe koostöö on mõlema riigi operatiivtasandi juhtide vahel. Eesti merevägi kasutab Ühendkuningriigilt ostetud miinijahtijaid. Ühendkuningriigi kõrgemates sõjalistes õppeasutustes on end täiendanud mitmed Eesti vanemohvitserid ning Eesti kaitseväelased on osalenud erinevatel kursustel.

Kindralleitnant Laaneots saabub Eestisse tagasi kolmapäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles