Kohus saatis peekonivarga kuuks ajaks vangi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peekon.
Peekon. Foto: AFP / Scanpix

Pärnu maakohus mõistis kuuks ajaks vangi mehe, kes üritas kauplusest varastada 18-kroonist peekonipakki, aga jäi turvatöötajale vahele.

45-aastane Valeri Gorski tabati varguskatselt 5. oktoobril ja politsei pidas ta kuriteos kahtlustatavana kinni, kirjutab Pärnu Postimees.

Mees püüdis poest näpata 230-grammist ja 18 krooni ja 40 senti maksnud delikatesspeekonipakki.

Rahaliselt läheb see peekonipaki varguse katse Gorskile maksma ligi 5000 krooni, sest mehelt mõisteti välja 1634 krooni ja 30 senti määratud kaitsja tasu. Samuti tuleb tal riigile maksta 3262 krooni ja 50 senti sundraha.

Gorskit on Pärnu maakohus varemgi varguse eest karistanud. 2005. aastal mõisteti talle pooleaastane tingimisi vangistus poolteiseaastase katseajaga.

Samas on Gorski ajal, kui alla 1000 krooni suurusi vargusi kriminaalkorras ei karistatud, selliseid vargusi korduvalt toime pannud ja nende kui väärtegude eest karistada saanud.

Alates 2002. aastast on teda väärtegude toimepanemise eest karistatud 43 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles