ÜRO ja EL nõudsid eesti ratturite vabastamist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseinikud eestlaste jalgratastega.
Liibanoni politseinikud eestlaste jalgratastega. Foto: SCANPIX

ÜRO ja Euroopa Liit tegid täna ühisavalduse, milles nõudsid kahe kuu eest Liibanonis röövitud seitsme eestlase kohest vabastamist.

ELi Liibanoni suursaadik Angelina Eichhorst ja ÜRO erikoordinaator Liibanonis Michael Williams kinnitasid ühises pöördumises, et inimröövil puudub igasugune mõte ning see on samm tagasi Liibanoni hämarasse minevikku, vahendas uudistevõrk AFP.

«Me kutsume üles koheselt vabastama seitse röövitud Eesti kodanikku,» seisis avalduses. «Need jalgratturid tulid Liibanoni turistidena, kellel polnud ühtki halba kavatsust. Nende jätkuval vangistusel puudub igasugune eesmärk.»

Eichhorsti ja Williamsi kinnitusel jälgivad nii EL kui ka ÜRO tähelepanelikult sündmuste käiku. Ka hoiatasid nad, et ratturitega juhtunu võib rahvusvahelisel areenil heita halba valgust ka Liibanoni riigile.

Seitse Eesti jalgratturit sattusid Liibanonis Bekaa oru idaosas röövlite kätte 23. märtsil. Seni pole õnnestunud röövitud eestlaste asukohta selgeks teha.

Liibanoni portaali nowlebanon.com teatel pole võimudel õnnestunud tabada kaht kahtlusalust, keda peetakse kõige tähtsamateks tunnistajateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles