Saaremaa tunnuslause mõtlesid välja välismaalased

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külatänav Saaremaal Merise külas.
Külatänav Saaremaal Merise külas. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Saaremaa uue tunnuslause «Saaremaa - the best kept secret / Saaremaa - hästi hoitud saladus» mõtlesid välja eestlane Sirli Sikov, hollandlane Merije Relinda Van der Zalm ja islandlane Rannveig Snorradóttir.

Saarte Turismiarenduskeskuse poolt Saaremaa tunnuslauseks valitud «Saaremaa - hästi hoitud saladus» sündis Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsiooni turismikorralduse võistluse ühe ülesandena, kirjutab Meie Maa.

Lause mõtlesid välja Sirli Sikov Eesti hotelli- ja turismimajanduse erakoolist, Rannveig Snorradóttir Islandilt ja Merije Relinda Van der Zalm Hollandist.

Saaremaa turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju sõnul oli võistkondadel püstitatud ülesande koostamiseks aega kaheksa tundi, millest viie jooksul tuli luua Saaremaa kui turismisihtkoha analüüs ning järgneva kolme jooksul valmistada ette PowerPoint esitlus.

Tunnuslausega seotud intellektuaalse omandi küsimuste kohta märkis Paju, et autoriõigust lausel ei ole, seda võivad kasutada kõik huvilised.

«Pigem on see tunnustus tublile võistkonnale ja see on hea näide, kuidas teoorias omandatud oskusi on võimalik praktikas rakendada,» nentis ta. Paju sõnul on praegu väljatöötamisel tunnuslause visuaalne pool ja stiiliraamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles