Valaste joa uue vaateplatvormi ehitamine seisab bürokraatia taga

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valaste joa vaateplatvorm on suletud ja läheb lammutamisele.
Valaste joa vaateplatvorm on suletud ja läheb lammutamisele. Foto: Margus Kruut

Ida-Virumaal asuva Valaste joa ohtlikuks muutunud vaateplatvorm on olnud juba mõnda aega külastajatele suletud ning uut ei saa ehitama hakata enne, kui on kinnitatud Ontika maastikukaitseala uus kaitsekorralduskava.

Praegune kaitse-eeskiri nimelt keelab Valastel igasuguse ehitustegevuse, selgitas Kohtla vallavanem Etti Kagarov Postimees.ee´le. Seega võib eeldada, et Valaste arendusprojekt lükkub järgmisesse aastasse. Seni peavad külastajad leppima, et saavad juga näha vaid ülevalt või alt.

«Kohe, kui uus kaitse-eeskiri on saanud kinnituse, võib ehitustegevus alata. Ehitusprojekt ise on valmis ja kooskõlastused on ka kõik juba olemas,» kinnitas Kagarov.

Tema sõnul näeb Valaste jätkuprojekt ette, et keerdtrepid viivad külastaja päris alla välja ning sealt edasi läheb laudtee mereni, kust algab kilomeetrite pikkune loodusrada.

Praegu tegutseb MTÜ Kirde-Eesti Puhkerajad eestvedamisel joa lähedal puhkemaja, mille juures on ka kohvik ja telkimisplats. Veel on sinna plaanis ehitada kämpingud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles