SDE: tuumaenergeetika arendamine on küsitavaks muutunud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Greenpeace'i tuumaenergia vastane  meeleavaldus.
Pildil Greenpeace'i tuumaenergia vastane meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Sotsiaaldemokraatlik Erakonna juhatus kinnitas täna energiapoliitilise avalduse, mis seab küsimärgi alla tummaenergeetika arendamise, kuid samas ei välista seda.

Sotsid osutavad, et pärast Fukushima katastroofi tuleb senisest veelgi põhjalikumalt tegeleda võimaliku tuumajaama ohutuse küsimustega enne, kui lõplikke otsuseid langetatakse.

«Oluliselt suurenenud riskide ja regulatiivse keskkonna teisenemise tõttu on tuumaenergeetika arendamine muutunud küsitavaks mitte ainult Eestis, vaid ka kõikides teistes riikides, kus uute jaamade rajamist kaalutakse. Täna on igati paslik küsida, kas me saame ilma tuumaenergiata hakkama,» seisab avalduses.

Sotsiaaldemokraadid kutsuvad valitsust esitama energiamajanduse ja elektrimajanduse riiklike arengukavade versioonid, mis seavad alternatiivina tuumaenergeetikale esiplaanile energiatarbimise vähendamise ja toovad välja energiatootmise mitmekesistamise võimalused. Ühtlasi tuleb valitsusel esitada ja riigikogul kehtestada energia kokkuhoiu eesmärgid kuni aastani 2030.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles