Ukraina kohus lubas endise peaministri Tõmošenko kinni pidada

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko
Julia Tõmošenko Foto: SCANPIX

Ukraina Petšerski rajooni kohus andis loa võtta kinni endine peaminister Julia Tõmošenko.

Ametikohustuste täitmisega seotud kriminaalasjade uurimisosakonna juhataja Oleg Puškari sõnul on kinni pidamise põhjuseks see, et Tõmošenko segab uurimisprotsessi, vahendas UNIAN.

«Peaprokuratuuri uurija oli pöördunud kohtu poole ja teatanud, et Julia Tõmošenko on korduvalt häirinud uurimistoiminguid ja peaprokuratuur on sellest korduvalt teavitanud ka meediat,» rääkis Puškar.

Tema selgituse järgi viiakse Tõmošenkoga läbi uurimistoimingud ja pärast seda lubatakse ta koju.
Samas püüavad Julia Tõmošenko Bloki (JTB) fraktsiooni liikmed Aleksandr Abdullin, Vitali Tšudnovski ja veel teisedki poliitikud pääseda sisse uurimisameti hoonesse, et Tõmošenkoga kohtuda.

JTB esindajad blokeerisid hoonest väljasõidutee.

Tõmošenko vastu on algatatud kaks kriminaalasja. Neist üks puudutab 480 miljoni euro mitteotstarbelist kulutamist ja ametivolituste ületamist kiirabiautode ostmisel. Teine on seotud Venemaaga sõlmitud gaasilepingutega.

Tõmošenko on andnud allkirja kodupaigast mittelahkumise kohta. Peaprokuratuur on mitmel korral väljendanud kahetsust, et endine peaminister ei ilmu ülekuulamistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles