Soomes tabatud kupeldaja värbas Eestis narkomuuli

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitme eestlase jaoks lõppes tööots välismaal aastatepikkuse vangistusega.
Mitme eestlase jaoks lõppes tööots välismaal aastatepikkuse vangistusega. Foto: Corbis / Scanpix

Soomes inimkaubanduse kahtlusega augusti alguses vahistatud 21-aastane Kaupo on sama mees, keda mitu Lõuna-Eesti peret süüdistavad laste narkomuuladeks värbamises.


Kümmekond peret Tartu-, Võru- või Põlvamaalt said lühikese aja jooksul teateid erinevatest välisriikidest, et nende laps tabati narkoveolt ning tal tuleb aastaid veeta vanglas, kirjutab Eesti Ekspress.

Kuigi pered üksteist ei tundnud, ühendas peaaegu kõiki neid lugusid üks mees - seesama Kaupo, kes noortele n-ö tööd pakkus.


Kaks aastat tagasi Hispaanias nelja kilo kokaiiniga tabatud ja 11 aastaks vangi mõistetud neiu ema pöördus Eesti politsei poole, kes asus Kaupo tegevust narkokullerite värbamisel uurima, ent tagantjärele, ilma jälitustegevuseta, pole niisuguseid asju võimalik edukalt välja selgitada.

Menetlus lõpetati, kuid uurimise käigus selgus, et vähemalt kuus noort eestlast sõitsid Hispaaniasse, Ecuadori, Venezuelasse, Peruusse, mõni neist istubki tänini välismaal vangis, kuid sellest faktist jäi Kaupole süüdistuse esitamiseks väheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles