Töökindlaima euromüntide sorteerija meisterdasid saarlased

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro mündid
Euro mündid Foto: SCANPIX

Laupäeval Kuressaares peetud üle-eestilise teaduskonkursi raames toimunud euromüntide sorteerija võistluse võitis Kuressaare gümnaasiumi 11. klassi meeskond.

Kuressaare gümnaasiumi füüsikaõpetaja ja robootikaringi juhendaja Olle Araku sõnul hindas žürii võistlustööde juures nii ökonoomsust, töökindlust, kiirust, täpsust kui ka väljanägemist, kirjutas Meie Maa.

«KG 11.a klassi meeskonnale tõi võidu tõsiasi, et nende ehitatud seade töötas kõige paremini,» märkis Arak.

Õpetaja kinnitusel tõstis žürii esile ka Tartu Kivilinna gümnaasiumi tööd ning halvasti ei läinud ka KG kümnenda klassi võistkonnal, kelle sorteerija päris sajaprotsendiliselt küll ei funktsioneerinud, kuid toimimiseks vajalikud detailid olid seadmel olemas.

«Kõikide osalejate kiituseks tuleb öelda, et pealtnäha lihtne ülesanne nõudis siiski üsna keerulisi ning ajamahukaid lahendusi ja võistlustöö raskusaste oli võrreldav üliõpilastele antavate ülesannetega ülikoolis,» osutas Arak

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles