EE: kahtlane maadevahetus käivitus Neinar Seli vale toel

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli aitas politseinikel korrarikkujaid tabada.
Neinar Seli aitas politseinikel korrarikkujaid tabada. Foto: Sille Annuk.

Kahtlased maavahetustehingud algasid pärast seda, kui riigikogu võttis 2001. aastal reformierakondlasest parlamendisaadiku Neinar Seli valeväidete toel vastu seaduse, mis andis keskkonnaministrile väga suured võimupiirid, väidab

Eesti Ekspress

.

Seaduseelnõu kaitsnud Seli väitis toona, et eelnõu «ei ole enam vastuolus valitsuse varem antud seisukohtadega», kuigi pool aastat varem peeti lehe väitel eelnõu üheks suuremaks veaks keskkonnaministrile liiga suurte volituste andmist.

Samas hakkas uue seaduse kohaselt maade vahetuse üle otsustama valitsuse asemel keskkonnaminister üksi.

Pärast seaduse vastuvõtmist alustasid reformierakondlastest ärimeestele Selile ja Heiki Kranichile lähedal asuvad isikud lehe väitel mahukamat tegevust väärtuslike riigimetsade kättesaamiseks, saades selleks laenu muuhulgas riiklikult Maaelu Edendamise Sihtasutuselt.

Riigilt looduskaitsealuste maade vastu saadud asendusmaa raiuti poollagedaks ja müüdi lehe andmetel edasi Reformierakonda rahastanud puidutöösturitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles