Laaneots julgustas ravil viibivaid kaitseväelasi edasi õppima

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots Suurbritannia-visiidil.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots Suurbritannia-visiidil. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots külastas täna Suurbirtannias ametliku visiidi käigus Briti relvajõudude taastusravikeskust Headley Courtis, kus sai ülevaate sõjameditsiinist, keskuses pakutava ravi ja taastusravi võimalustest ning psühholoogilise toetuse korraldusest.

Samuti kohtus kindralleitnant Laaneots praegu ravil viibivate Eesti kaitseväelastega, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Taastusravi süsteemi arendamine on meile väga tähtis, teeme kõik, et kindlustada haavatud kaitseväelaste ravi, taastusravi, psühholoogiline ja sotsiaalne toetus,» ütles kindralleitnant Laaneots. «Ühendkuningriigil on rehabilitatsiooni vallas aastakümnete pikkused kogemused. Eesti kaitsevägi teeb taastusravi arendamisel aktiivselt koostööd oma liitlastega, samuti jagame oma kogemusi.»

Kindralleitnant Laaneots kinnitas ravil viibivate kaitseväelastega kohtudes, et kaitsevägi kindlustab nad teenistusega ja ergutas neid edasi õppima. Praegu saavad Headley Courti keskuses ravi neli Afganistanis raskelt vigastada saanud kaitseväelast. Nad kõik jätkavad teenistust kaitseväelaste või ametnikena, kaks ravil viibivat kaitseväelast on lõpetanud vanemallohvitseride kursuse.

Eesti on sõlminud Ühendkuningriigiga vastastikkuse mõistmise memorandumi, mille üks tehniline kokkulepe sätestab haavatute ravi, taastusravi ja transpordi üksikasjad.

Kindralleitnant Laaneots alustas ametlikku visiiti Ühendkuningriiki esmaspäeval. Ta kohtus Briti relvajõudude ülema kindral Sir David Richardsiga, kellega arutas Eesti ja Ühendkuningriigi kaitsevägede koostööd Afganistanis, samuti Balti õhuturbe ja küberkaitsega seonduvaid küsimusi.

Kaitseväe juhataja arutas oma Briti kolleegiga ka teistel NATO operatsioonidel, eelkõige Liibüas toimuvat ning kutsus teda toetama Eestis asuvat NATO küberkaitsekeskust.

Eesti ja Ühendkuningriigi kaitsevägesid seob tihe koostöö, mis ulatub Vabadussõja aegadesse. Alates 2006. aastast osaleb Eesti jalaväekompanii operatsioonil Afganistanis Briti väekoondise koosseisus, tihe koostöö on mõlema riigi operatiivtasandi juhtide vahel. Eesti merevägi kasutab Ühendkuningriigilt ostetud miinijahtijaid. Ühendkuningriigi kõrgemates sõjalistes õppeasutustes on end täiendanud mitmed Eesti vanemohvitserid ning Eesti kaitseväelased on osalenud erinevatel kursustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles