Saaremaa tunnuslauset kasutab mitu saart üle maailma

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa rand.
Saaremaa rand. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Saaremaa uut tunnuslauset – «hästi hoitud saladus» kasutavad mitmed saared üle maailma, nii reklaamivad end näiteks ka Malta, Mona saar, Cooki saared, Culebra saar ja Laoilangi saar.

Tunnuslause «Saaremaa - the best kept secret / Saaremaa - hästi hoitud saladus» mõtlesid välja eestlane Sirli Sikov, hollandlane Merije Relinda Van der Zalm ja islandlane Rannveig Snorradóttir Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsiooni turismikorralduse võistlusel ühe ülesandena.

«Kui ma kuulsin, et selline tunnuslause välja valiti, siis esimese hooga mulle kohe täitsa meeldis. Kui see tunnuslause avalikuks sai, siis selgus, et selline tunnuslause on nii mõnelgi tundmatul saarel juba olemas täpselt samas sõnastuses,» tõdes Kuressaare linnapea Urve Tiidus.

Linnapea märkis, et tema meelest ei ole peamine küsimus see, kas tegemist on plagiaadiga, vaid heameelt tuleb tunda uue tunnuslause otsingute üle.

«Need noored, kes selle lausega välja tulid, panid käima ühe vahva protsessi, mis tõenäoliselt toob Saaremaale uue tunnuslause,» rääkis Tiidus. Tema sõnul võib Saaremaa tunnuslauset varieerida ja lõpptulemus võib olla midagi muud kui võistlusel väljapakutu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles