Narkoärikast ekspolitseinik taotleb vanglast vabastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Juba 1990. aastate lõpus narkoäri ja lõbuäri vahendamisega avalikkuse ette jõudnud endine politseinik Eduard Borodin taotleb kohtult enda enne tähtaega vanglast vabastamist.

Justiitsministeeriumi andmetel kannab 37-aastane Eduard Borodin praegu alates 2006. aasta 4. jaanuarist viieaastast vangistust narkoäri eest ning tema karistus peaks lõppema 2011. aasta 3. jaanuaril.

Süüdistuse järgi sai politsei endise kolleegi Borodini narkoärile jälile 2005. aasta lõpus, kui Tallinnas peeti kinni üks narkosõltlane, kes viis uurijad Borodini elukaaslaseni.

2006. aasta jaanuaris pidas politsei Borodini ja tema naise narkokuriteos kahtlustatavana kinni ning nende elukohast Tallinnast leiti hulgaliselt esemeid ja 50 grammi amfetamiini, mis viitasid aktiivsele narkoärile.

Aastaid enne politseinikuna töötanud Borodin vapustas oma kolleege ja avalikkust sellega, et äritses politseinikuna 1990. aastate lõpus uimastitega.

Tallinna narkopolitsei süüdistuse järgi omandas nooreminspektor Borodin 1998. aasta algusest 1999. aasta juunini edasimüümiseks eeluurimisel tuvastamata meestelt korduvalt amfetamiini ja heroiini.

Samuti süüdistati teda 1998. aasta novembris patrullis olles ühe kinnipeetud sõiduauto juhi rahakotist amfetamiini ja ecstasy-tablettide varguses.

Politsei süüdistas Borodini veel ametiseisundi kuritarvitamises, sest ta pani kuriteod toime oma töökohustuste täitmisel.

Samuti süüdistati teda korduvas prostitutsiooni vahendamises 2001. aasta oktoobris.

2004. aastal kinnitas toonane Tallinna linnakohus Borodini süüasjas lihtmenetluse kokkuleppe ning eeluurimise ja kohtuliku arutelu ajal vangis istunud mees vabanes kohtusaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles