Vihula varingus hukkus kolm inimest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula mõisakompleks.
Vihula mõisakompleks. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Neljapäeva õhtul Lääne-Virumaal Vihula mõisas aset leidnud varingus hukkus kolm inimest.

Häirekeskus sai teate varingu kohta Vihula mõisas neljapäeval kell 16.32, vahendas Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Sündmuskohale saadeti viis päästeautot Võsult, Kundast, Haljalast ja
Rakverest, kolm kiirabiautot ning korrapidamisbüroo operatiivkorrapidaja.

Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et Vihula mõisakompleksi kuuluvas ühekorruselises hoones oli ehitustööde käigus kokku varisenud paekividest vahesein, mille alla jäi kolm inimest.

Kella 17 ajal leiti kaks ning paarkümmend minutit hiljem kolmas varingu alla jäänud inimene.

Sündmuskohal viibinud politsei tuvastas, et varingu tagajärjel hukkusid
18-aastane Joonas, 25-aastane Sergei ja 26-aastane Vadim, kes kõik olid kohapeal töid teinud ehitusmehed, ütles Ida prefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova Postimees.ee'le.

Juhtunu asjaolusid uurib tööinspektsioon.

AS Restor avaldab sügavat kahetsust ja kaastunnet Vihula mõisa aidahoone uurimistööde käigus täna juhtunud traagilises õnnetuses hukkunud kolme ehitustöölise perekondadele ja lähedastele.

«Meil on südamest kahju juhtunu pärast. Avaldame sügavat kaastunnet hukkunute perekondadele ja lähedastele. See on meie jaoks 18 tegevusaasta jooksul esmakordne traagiline juhtum ja oleme sellest suures šokis,» ütles AS Restori peadirektor Arsi Kook.

«Tegemist oli vana paekiviseina ootamatu varinguga, mille põhjuseid uurib
tööinspektsioon. Teeme kõik endast oleneva, et aidata neil selgitada välja juhtunu põhjused,» lisas ta.

Seina varing juhtus Lääne-Virumaal Vihula mõisas tühjalt seisnud aidahoones, kus teostati uurimistöid, mida viiakse läbi tavapäraselt enne vanade hoonete restaureerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles