Tallinna loomaaed suudab miinimumnõudeid täita

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeleopardid Tallinna loomaaias.
Lumeleopardid Tallinna loomaaias. Foto: Inari Leiman

Põllumajandusministeeriumil pole rahvusvahelise kriitika alla langenud Tallinna loomaaiale etteheiteid, kuna vähemalt selle ministeeriumi vastutusalas on miinimumnõuded täidetud.

«Teatud osas teeb Tallinna loomaaia üle järelevalvet veterinaar- ja toiduamet (VTA),» rääkis ministeeriumi pressiesindaja Hindrek Riikoja Postimees.ee’le.

«VTA on loomaaeda kontrollimas käinud, kuid rikkumisi seal tuvastanud ei ole - kehtestatud miinimumnõuded on loomaaias täidetud.»

Tema sõnul on vastavad euroliidu direktiivid Eestis üle võetud ning Tallinna loomaaed järgib neid vähemalt miinimumnõuete osas.

VTA, keskkonnaameti ja politseiameti koostööleppe kohaselt valvab loomaaia järele keskkonnaamet.

Briti loomakaitseühing andis eile avaldatud raportis Eesti loomaaedade kohta hävitava hinnangu.

See hinnang kubiseb vigadest, ütles Tallinna loomaaia juhataja Mati Kaal, tunnistades samas, et pideva rahapuuduse tõttu ei vasta paljude loomade elutingimused tõepoolest loomade vajadustele.

Tänane Postimees kirjutab ka, et pole ühtegi ministeeriumi, kelle teema selgelt loomaaiandus, selle regulatsioonid ja järelevalve oleks.

Leht leiab, et loomaaianduse teema hajub Eestis nelja ministeeriumi vahel ära ja pole lõpuks enam kellegi asi. Üks kõnealustest ministeeriumides on põllumajandus- ja teine keskkonnaministeerium, neile lisanduvad haridus- ja kultuuriministeerium.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles