ERR.ee: Go Bus jätkab ilmselt Tartus sõitjate vedamist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBus'i liinibuss Tartus.
GoBus'i liinibuss Tartus. Foto: Sille Annuk

Tartu linnaliinidel jätkab sõitjate vedamist tõenäoliselt aktsiaselts Go Bus; eile alustas linnavalitsus senise vedajaga uut läbirääkimiste vooru, et leida mõlemale poolele sobilik riskivaba lahendus.

Tartu ühistransport on juba pikemat aega olnud üks lõputu läbirääkimiste jada, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Küll teatab Go Bus, et lõpetab lepingu, kui raha juurde ei saa, küll ähvardab linnavalitsus ise lepingu lõpetada, kui garantiikirja ei tule. Juba on otsitud soodsamaid bussifirmasid, kuid tulemusteta ning munitsipaalettevõtegi on jäänud ideetasandile.

«Keegi meist täna ei tea, mida võib kütusehind järgmisel aastal teha ja samasugune kuluartikkel, mis meile peavalu teeb, on palgad,» ütles ASi Go Bus Tartu regiooni direktor Valter Keis.

Tänavu on linn nõus maksma lisadotatsiooni kolm miljonit krooni, kokku on dotatsiooni suurus seega 32 miljonit.

Tartu abilinnapea Margus Hansoni kinnitusel saab lepingut jätkata siis, kui Go Bus esitab 10 miljoni väärtusega garantiikirja, millega kinnitatakse teenuse jätkuvat osutamist, kuid eile seda kirja Go Busi esindajatel veel kaasas ei olnud.

Samal teemal:

Go Busile asendaja leidmine kipub luhtuma 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles