Arbuusivardad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbuusivardad
Arbuusivardad Foto: Jaan Heinmaa

3 sl laimimahla

3 sl suhkrut

1,5 tl mooniseemneid

näpuotsatäis soola

3/4 dl viinamarjaseemne- või maapähkliõli

1 kg melonit, poolitatud ja seemned eemaldatud

1 kg arbuusi, lõika esialgu 2 cm paksusteks viiludeks ja eemalda nii palju seemneid, kui saad

Klopi laimimahl, suhkur, mooniseemned ja sool kausikeses, lisa edasi segades vähehaaval õli. Uurista lusikaga, või kasuta selleks spetsiaalset riistapuud, melonist ümmargused pallid, lõika ümmarguse piparkoogivormiga arbuusiviiludest ringid. Lüki puuvili vaheldumisi vardasse. Aseta mõneks ajaks toidukilesse ja külmikusse. Serveeri kastmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles