Sidruniga pastaports

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidruniga pastaports
Sidruniga pastaports Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

15 minutit

250 g suvikõrvitsat (tõmba juustulõikuriga lindid, võid kasutada ka kevadist sparglit)

350 g pennet või tagliatellet

50 g võid

100 ml vahukoort

1 sidruni riivitud koor ja mahl

2 sl oliiviõli

1 sl hakitud lehtpeterselli

Parmesani-laaste

Grilli suvikõrvitsaviilud või auruta (keeda) spargel. Keeda pasta pakendil oleva juhise järgi soolaga maitsestatud vees ja nõruta. Kuumuta või ja koor kastrulis keema, lisa suvikõrvits või spargel ning sidrunimahl ja -koor. Võta tulelt ja lase maitsetel 5 minutit taheneda. Sega pasta oliiviõliga, mõne lusikatäie keeduvee ja sidrunikastmega. Puista üle peterselli ja Parmesaniga ning serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles