Siserände magnetiteks olid mullu Tallinn ja ümberkaudsed vallad

, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Statistikaamet

2010. aastal kasvasid rände kaudu enim Tallinn ning ümberkaudsed vallad, selgus täna avaldatud statistikaameti rändeuuringust.

Nii sise- kui ka välisrännet arvestades olid suurimad võitjad pealinn ning seda ümbritsevad vallad. Tallinn sai juurde ligi kaks tuhat elanikku (1984), järgnesid Harku (836), Rae (398), Saue (374) ja Viimsi (367) vallad. Kokku kolis Harjumaale mujalt Eestist 4484 inimest. Harjumaa rändesaldo oli teist aastat järjest kõikide teiste maakondade suhtes positiivne ehk elanikke võideti kõikjalt Eestist rohkem kui kaotati.

Esimene positiivse rändesaldoga vald väljastpoolt Harjumaad oli Sauga vald Pärnumaal, mille elanike arv kasvas 262 inimese võrra.

Enim elanikke lahkus Pärnust, Tartust, Narvast, Kohtla-Järvelt ja Kuressaarest. Suurim kaotaja oli Ida-Virumaa, kust kolis Harjumaale 1225 inimest rohkem kui sinna rändas. 644 inimest enam kolis Tartumaalt Harjumaale kui vastupidi. Teiste maakondade osas jäid aastased siserändesaldod alla saja inimese.

2010. aastal vahetas Eesti-siseselt elukohta üle maakonna, linna või valla piiri ligi 37 500 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles