Kahtlustus: Soome mootorrattajõugud ajavad Eestis narkoäri

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Eesti politseil on põhjust kahtlustada siin ringi tiirutavaid Soome mootorrattureid organiseeritud narkokuritegevuses.

Põhja politseiprefekt Elmar Vaher ei soovinud täpsustada, mis rahvusest kahtlased motomehed täpsemalt on, kuid ta kinnitas Soome ajalehele Helsingin Sanomat, et nad on seoses selle juhtumiga teinud koostööd eelkõige just Soome politseiga.

Neljapäeval Helsingis Euroopa pealinnade politseijuhtide konverentsil käinud Vaher märkis, et Tallinnas mootorratturite ruumides tehtud läbiotsimistel leiti tõendeid nii narkokuritegude kui nende tulemusel saadud märkimisväärsete tulude kohta.

Vaheri kinnitusel on politseil uurimise jätkamiseks piisavalt tõendeid ning ilmselt saadetakse kogutud materjalid prokuratuuri selle aasta jooksul.

Politseijuhi hinnangul tegutseb Eestis ilmselt kaks või kolm mootorrattajõuku.

Helsingin Sanomat kirjutas, et Soome motojõugud on viimasel ajal tõepoolest laiendanud oma tegevust Tallinnasse. Näiteks Bandidos MC teeb koostööd siinse mootorrattaklubi Mercenaries MCga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles