Afganistanis teeninud kaitseväelased jõuavad täna koju

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-11 ja NSE-10 koosseis.
Estcoy-11 ja NSE-10 koosseis. Foto: mil.ee

NATO operatsioonilt jõuab täna õhtul koju kuus kuud Afganistanis teeninud Eesti kaitseväe kontingent.

Kaitseminister Mart Laar ja kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots tervitavad koju saabuvaid kaitseväelasi pidulikul tseremoonial Tallinna lennujaamas kell 21.30, teatas kaitseväe peastaap.

Eesti jalaväekompanii Estcoy-11 ja logistiline toetusüksus NSE-10 teenisid Afganistani lõunaosas rahutus Helmandi provintsis alates möödunud aasta novembrist. Nende ülesanne oli tagada julgeolek oma vastutusalal patrullbaasi Wahid ümbruses, toetada Afganistani armee ja politsei üksuste väljaõpet ning ülesehitustöid piirkonnas.

Kompaniil oli teenistuse jooksul 73 lahingulist kontakti, kaitseväelased leidsid ja tegid kahjutuks 25 isevalmistatud lõhkekeha ning avastasid kümneid peidikuid ebaseaduslike relvade, laskemoona ja lõhkekehade valmistamiseks vajalike materjalidega.

«Estcoy-11 rotatsiooni jooksul oli silmnähtavalt märgata Afganistani Rahvusarmee üksuste arengut ja nende professionaalsuse kasvu. Samuti astusid, suure sammu edasi kohalikud politseijõud,» ütles jalaväekompanii Estcoy-11 ülem major Ranno Raudsik.

Afganistanis jätkavad teenistust jalaväekompanii Estcoy-12 ja logistiline toetusüksus NSE-11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles