Eesti moslemid pöördusid Liibanoni ja Süüria rahva poole

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See foto Eesti jalgrattaturistidest on tehtud Liibanonis mõni aeg enne röövi, kuid kes on foto autor ja kuidas see Liibanoni meediaväljaannetesse sattus, ei ole toimetusele teada.
See foto Eesti jalgrattaturistidest on tehtud Liibanonis mõni aeg enne röövi, kuid kes on foto autor ja kuidas see Liibanoni meediaväljaannetesse sattus, ei ole toimetusele teada. Foto: lebanese-forces.com

Eesti Islami Kogudus avaldas täna pöördumise Liibanoni ja Süüria rahvale, milles palub neil osutada kaasabi Liibanonis röövitud Eesti turistide vabastamiseks.

«Kaks kuud tagasi rööviti Liibanonis Eesti Vabariigist pärit turistid,» kirjutavad moslemikogukonna esindajad. «See kohutav akt ei saa olla millegagi õigustatud.»

Nad märgivad, et Eestis elab vaid 1,4 miljonit inimest, mistõttu on iga Eesti elanik oma kaasmaalaste jaoks lähedane. «Igal kinnihoitaval eestimaalasel on oma perekond, sõbrad ja tuttavad, kelle jaoks on kahtlemata kohutavalt raske iga uus teadmatuses olev päev,» kirjutavad moslemid.

Nad lisavad, et Eestis on erinevate kultuuride ja religioonide esindajatesse alati mõistvalt ja tolerantselt suhtutud. «Eesti islami koguduse liikmete hulka kuuluvad tatarlased, aserbaidžaanlased, kasahhid, usbekid ja teised, kes võivad üheskoos kinnitada, et riik on omalt poolt teinud ja tegemas kõike, et säilitada rahu ning propageerida teineteise mõistmist oma elanike seas,» seisab pöördumises.

«Pöördume veelkord palvega teha kõik teist sõltuv, et vabastada Eestist pärit turistid, sest nemad on meile kõigile sama lähedased kui Teile Teie oma perekonna liikmed,» seisab kirja lõpus.

Pöördumisele on Eesti moslemite nimel alla kirjutanud mufti Ildar Muhamedšin, Eesti islamikoguduse esimees Timur Seifullen ning aseesimees ja Eesti Aserbaidžaani kultuurikeskuse esimees Nijazi Gadžijev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles