Vabaühenduste liit valis uue nõukogu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMSLi kodulehekülg.
EMSLi kodulehekülg. Foto: emsl.ee

Vabaühenduste liidu EMSL üldkoosolek valis täna uue nõukogu.

Üldkoosolek valis nõukokku Krista Pedaku (Kodukant), Liia Hänni (e-Riigi Akadeemia), Maarja Mändmaa (Eesti Naabrivalve), Margo Loori (Eesti Väitlusselts), Sandra Lillemaa (Noored Kooli) ja Tarmo Tüüri (Eestimaa Looduse Fond).

Kolmeaastane ametiaeg lõppes tänavu kuuel nõukogu liikmel, uuesti ei kandideerinud Aare Hõrn, Allar Jõks, Eimar Veldre, Mall Hellam ja Rainer Nõlvak, senisest koosseisust valiti tagasi Maarja Mändmaa. Varasemast jätkavad nõukogus Barbi Pilvre, Daniel Vaarik ja Kristina Mänd.

EMSLi liikmete poolt ja seast valitav 7-10-liikmeline nõukogu (MTÜ seaduse mõistes volinike koosolek) kavandab liidu pikemaajalist tegevust ja valvab juhatuse tegevuse järele.

Üldkoosolek kinnitas mulluse aastaaruande koos sõltumatu vandeaudiitori aruandega, mille järgi kujunes sarnaselt aasta varasemale bilansimahuks 2,5 miljonit ja tuludeks 5,4 miljonit krooni. Tuludest oli umbes 0,6 miljonit omateenitu, ülejäänu pärines sihtfinantseeringutest.

Otseselt projektide elluviimisele kulus 3,4 miljonit, üldkuludeks 0,24 miljonit ning töötasudeks 1,3 miljonit krooni. Juhatuse liikmetele maksti tasusid 252 000 krooni. Samuti tutvus üldkoosolek EMSLi tänavuse eelarve ja tegevuskavaga ning alustas arutelu lähiaastate tegevussuundadest.

20 aasta eest loodud EMSL on avalikes huvides tegutsevate vabaühenduste liit, mille eesmärgiks on teha kõik endast olenev, et Eesti inimesed tahaksid, saaksid ja oskaksid olla head, aktiivsed ja arukad kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles