Paadunud retsidivisti Leo Pulsti ähvardab uue süüteo eest vangla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Pulst.
Leo Pulst. Foto: Liis Treimann

Tallinnas astus täna kohtu ette kurikuulus retsidivist Leo Pulst, kellele prokurör nõudis väljapressimise eest reaalset vangistust.

Süüdistuse järgi sattus Pulst koos tuttavate Priidu ja Tõnisega seadusega pahuksisse mullu 14. oktoobri varahommikul kella 4.30 ajal, kui neil tekkis Tallinna kesklinnas Robinsoni baaris tüli ühe mehega. Pulst virutas kannatanule rusikaga näkku, mille järel surusid Pulst, Priit ja Tõnis kannatanu Toyota Land Cruiseri pagasiruumi. Seejärel istus Pulst maasturi rooli ja seltskond sõitis Filtri teel asuvale kaitseväe kalmistule, kus jätkati kannatanu peksmist.

Hirmutas vägistamise ja tapmisega

Süüdistuse järgi purustas Priit kannatanu mobiiltelefoni, Pulst nõudis aga temalt 20 000 krooni tasumist. Vastasel korral ähvardas Pulst kannatanu vägistada, seejärel aga tappa ja kalmistule maha matta. Kui kannatanu nõustus lõpuks raha maksma, kamandasid Pulst ja tema kaaslased mehe uuesti Toyota maasturi pakiruumi ning viisid ta tagasi Robinsoni baari juurde.

Lisaks lasub Pulstil ja neljandana kohtu all oleval Robertil süüdistus kuriteo varjamises. Nimelt teadis Pulst eluaegse kinnipeetava Romeo Kalda kaudu 2006. aasta augusti alguses Murru vanglas toime pandud allilmaautoriteedi Igor Korseikini tapmise asjaolusid, kuid jättis nendest võimuorganitele teatamata. Robert oli aga teadlik Pulsti ja tema kaaslaste poolt Robinsoni baaris toime pandud väljapressimisest, kuid ka tema ei pöördunud politsei poole.

Reedel nõudis riigiprokurör Steven-Hristo Evestus Pulstile väljapressimise ja kuriteo varjamise eest lühimenetluse korras kolmeaastast vangistust. Priidule nõudis prokurör samuti kolmeaastast vangistust, millele tuleks liita varasema kuriteo eest mõistetud, kuid osaliselt kandmata karistus. Seega peaks Priit kokku vanglas veetma neli aastat, kaks kuud ja kolm päeva.

Tõnisele nõudis prokurör väljapressimise eest lühimenetluse korras kolmeaastast vangistust, millest kolm kuud tuleks tal reaalselt trellide taga veeta, ülejäänud karistusaeg aga kanda tingimisi kahe aasta ja üheksa kuu pikkuse katseajaga. Robertile nõudis prokurör neljakuulist tingimisi vangitust poolteise aasta pikkuse katseajaga.

Süüdistatavate kaitsjad palusid mõista nende kaitsealused õigeks, kui aga kohus õigeksmõistvat otsust ei langeta, siis kergendada süüdistuse kvalifikatsiooni ja määrata prokuröri nõutust leebemad karistused.

Kohus kuulutab otsuse 31. mail.

Pikk kuriteoregister

Pulst ja tema jõuk olid viimati kohtu ees 2003. aastal, kui jõugu ninamees mõisteti 14 aastaks vangi. Viru maakohtu määruse kohaselt vabastati Leo Pulst karistuse kandmisest tingimisi enne tähtaega katseajaga alates kohtumääruse jõustumise tähtajast kuni karistusaja lõpptähtajani 2008. aasta septembris.

Leo Pulsti ja tema jõugu teod said alguse 1996. aasta septembris, kui Pulst, tema sõber Marek ja Levan peksid autoremonditöökoja omanikku, nõudsid temalt 50 000 krooni, võtsid selle katteks päevi näinud Mercedese, mobiiltelefoni, raha ja sõrmuse. Sellele järgnes röövimisi, peksmisi, väljapressimisi ja vargusi.

21. detsembril 1999 peksid Pulst ja tema kaaslane oma korteris kodutut pesapallikurikaga, kuni see murdus. Pulst lõikas kääridega mehelt kõrvad, tema kaaslane torkas noaga südamesse ja lõikas läbi kõri. Pärast tapmist põletas purjus seltskond ohvri riided ja kõrvad pliidi all ära ning vedas laiba autoga Pirita-Kose metsa. Politseinikud on varem öelnud, et kurjategijad püüdsid üksteisele näidata, kui kõvad mehed nad on.

Pulst on vanglailmas tuntud nimi, sest ta on eri kuritegude eest mitu korda kinni istunud. Politsei on meest kahtlustanud ka mitmes tapmises Murru vanglas 1990. aastate alguse vanglarahutuste ajal. Kuna aga need kuritööd on avastamata, ei saa teda neis süüdlaseks nimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles