Ansip sai kätte uue ametiauto Audi A8

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip sai eile kätte uue ametiauto Audi A8, varem kasutas valitsusjuht 7. seeria BMW-d.

Politsei- ja piirivalveamet võttis peaministri uue ametiauto Audi A8 kasutusrendile Reval Auto Eesti Esindused OÜ-st riigikogu valimiste vaheliseks perioodiks ehk neljaks aastaks, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaarel Kuusk BNS-ile.

Ta märkis, et peaministri uus ametiauto Audi A8 on politseisõiduk, mille tehnilisi omadusi ning autos kasutatavate eri- ja turvalahendusi lähtuvalt isikukaitse korraldamise eripärast avalikustada ei saa.

«Äärmiselt oluline on, et sõiduk ise on usaldusväärne ja töökindel. Lisaks ei ole selline sõiduk tänapäeval enam pelgalt transpordivahend. Tegemist on sisuliselt ratastel liikuva kontoriga, kus on telefon, internet, televisioon, raadio, võimalus arvutiga tööd teha ja piisavalt ruumi. Lisaks on see ka töökoht isikukaitsjatele. Tegu on sõidukiga, mille puhul peavad olema tasakaalus turvalisus, esinduslikus ja funktsionaalsus,» sõnas Kuusk.

Peaministri eelmise ametiautona kasutusel olnud 7. seeria BMW jääb politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitseiosakonna isikukaitse büroole ning seda kasutatakse edaspidi ametlike külaliste kaitse tagamise sõidukina ning varuautona, juhul kui selleks tekib vajadus.

Peaminister Andrus Ansip sai eelmise ametiauto, 7. seeria BMW kätte 2007. aasta kevadel. Enne seda oli valitsusjuhi ametiauto Audi A6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles