Riisalu ootab presidendilt rahva väljavoolu peatamise plaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Toomas Huik

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Aivar Riisalu ütles, et värskelt avalikustatud Eesti väljarände andmed näitavad vajadust seaduse järele, mis motiveeriks eestlasi tagasi kodumaale pöörduma.

«Presidendivalimistel pole siiani õiget teemat ja diskussiooni, aga palun, ma annan nüüd selle – inimene, kes tahab presidendi ametikohta, peab käima välja plaani, kuidas peatada eestlaste väljavool kodumaalt ning tuua võõrsil olijad tagasi!» soovitas Riisalu.

«Statistikaameti numbrid on konkreetsed ja arusaadavad, 2010. aastal lahkus Eestist 2500 inimest rohkem kui siia tuli,» ütles Riisalu. «See pole aga mingi esmakordne avastus – juba alates taasiseseisvumisest on lahkunud Eestist igal aastal enam inimesi, kui siia tuleb.»

«Mis veelgi hullem, tunnistatakse, et ilmselt on lahkunute number tegelikult suurem ja tegelikult ka ei teata, palju Eesti kodanikke elab võõrsil, sest kellelgi pole täpset ülevaadet,» märkis Riisalu.

Riisalu sõnul on aeg vaadata uuesti üle eelmise aasta lõpus Keskerakonna poolt riigikogus sisse antud Eesti kodanike kojutuleku seaduse eelnõu. «Detsembrikuus hääletas koalitsiooni teerull selle algatuse maha, kuid arvan, et valitsuselgi oleks lõpuks aeg hakata mõtlema, miks Eestist järjekindlalt lahkutakse.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles