Röstitud lillkapsas oliivide ja seedriseemnetega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röstitud lillkapsas oliivide ja seedriseemnetega
Röstitud lillkapsas oliivide ja seedriseemnetega Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

40 min

u 0,5 kg lillkapsapea, tükeldatud õisikuteks

2–3 sl oliiviõli

2–3 sl seedermänniseemneid

1,5 dl hakitud rohelisi oliive

1–2 sl hakitud lehtpeterselli

1 sl nõrutatud kappareid

Kuumuta ahi 200 kraadini ning küpseta soola-pipraga üle puistatud kapsaid 20 minuti jagu, kuni õisikud hakkavad kergelt pruunistuma. Lisa oliivid, seemned ja kapparid ning rösti veel 10–20 minutit. Puista peale lehtpeterselli. Lase pisut jahtuda ning serveeri kohe. Jahtunud palad võid segada meelepärase lehtsalatiga, lisada sörtsukese sidrunimahla või palsamiäädikat ning anna aga ette!

Hüva nõu: lillkapsapüree valmistamiseks keeda kilo jagu lillkapsast, tõsta keeduõisikud ahjuplaadile ja küpseta, kuni need on kuivad, kuid mitte veel pruunid. Püreesta blenderis ja lisa kuni 500 ml kuumutatud kohvi- (või vahu-) koort ja 120 g võid. Mikserda siidjaks ja maitsesta soola ning Cayenne’i pipra või tšilliga.

Copy
Tagasi üles