4 portsu
40 min
u 0,5 kg lillkapsapea, tükeldatud õisikuteks
2–3 sl oliiviõli
2–3 sl seedermänniseemneid
1,5 dl hakitud rohelisi oliive
1–2 sl hakitud lehtpeterselli
1 sl nõrutatud kappareid
4 portsu
40 min
u 0,5 kg lillkapsapea, tükeldatud õisikuteks
2–3 sl oliiviõli
2–3 sl seedermänniseemneid
1,5 dl hakitud rohelisi oliive
1–2 sl hakitud lehtpeterselli
1 sl nõrutatud kappareid
Kuumuta ahi 200 kraadini ning küpseta soola-pipraga üle puistatud kapsaid 20 minuti jagu, kuni õisikud hakkavad kergelt pruunistuma. Lisa oliivid, seemned ja kapparid ning rösti veel 10–20 minutit. Puista peale lehtpeterselli. Lase pisut jahtuda ning serveeri kohe. Jahtunud palad võid segada meelepärase lehtsalatiga, lisada sörtsukese sidrunimahla või palsamiäädikat ning anna aga ette!
Hüva nõu: lillkapsapüree valmistamiseks keeda kilo jagu lillkapsast, tõsta keeduõisikud ahjuplaadile ja küpseta, kuni need on kuivad, kuid mitte veel pruunid. Püreesta blenderis ja lisa kuni 500 ml kuumutatud kohvi- (või vahu-) koort ja 120 g võid. Mikserda siidjaks ja maitsesta soola ning Cayenne’i pipra või tšilliga.