Sajad eestlased on saanud Rootsis parkimistrahvi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann.

Sajad kui mitte tuhanded Eesti numbrimärgiga autod on saanud Rootsis valesti parkimise eest trahvi.


Üksnes tänavu kahe kuuga - märts ja aprill - sai Rootsis parkimistrahvi 254 Eesti numbrimärgiga sõidukit, kirjutab E24.se. See teeb 4,2 protsenti kõigist Rootsis trahvi saanud välismaistest sõidukitest ning selle tulemusega on Eesti kodanikud taoliste riikide edetabelis seitsmendal kohal.

Esikohal on Poola (983), teisel Saksa (790) ja kolmandal Taani juhid (756 rikkumisega). Eestit eespool on veel Norra (518), Soome (501) ja Leedu (256).

Samas pole väljaande andmetel Rootsil tõhusat trahvide sissenõudmise süsteemi, mistõttu on välismaised valestiparkijad ehk ligi kümnendik kõigist korraeirajaist saanud südametunnistuse põhjal valida, kas tasuvad trahvi või mitte.

Nüüd plaanib Rootsi hakata teiste riikide eeskujul kasutama briti firma Euro Parking Collection teenuseid ning hakata selle ettevõtte abil võlgnikelt raha sisse nõudma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles