Narva soovib Sisekaitseakadeemiat enda juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Narva linnavolikogu saatis valitsusele ettepaneku viia Sisekaitseakadeemia Narvasse.

«Olemasoleva informatsiooni järgi on käesoleval ajal Eesti Vabariigi valitsuse menetlusel küsimus Sisekaitseakadeemia üleviimise kohta Tallinnast Eesti teise linna,» seisab kirjas, mille on allkirjastanud volikogu esimees ja liikmed.

«Narva linnavolikogu liikmed leiavad, et parim linn, kuhu võiks üle viia Sisekaitseakadeemia, on Narva. Olles suuruselt kolmas linn Eestis ning ka piirilinn, omab Narva vajalikku inimpotentsiaali, territooriumi ja arenenud infrastruktuuri. Tervikus teevad nimetatud tegurid kergemaks ja odavamaks Sisekaitseakadeemia üleviimise Tallinnast Narva.»

Kirjas avaldasid volikogu liikmed valmidust aidata igati projekti elluviimisele kaasa.

Valitsuse koalitsioonileppes on kirjas, et valitsus kaalub Sisekaitseakadeemia viimist Ida-Virumaale. Siseminister Ken-Marti Vaher on öelnud, et sisekaitseakadeemia kolimisel kaalutakse peamiselt kolme asukoha vahel – praegune asukoht Kase tänaval Tallinnas, teiseks Muraste ja nüüd ka Ida-Virumaa. Mai alguses avaldas Vaher riigikogu infotunnis arvamust, siseministeerium jõuab selle analüüsiga sügiseks ühele poole ja seejärel langetatakse otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles