Liiklusrikkumiste arv on märgatavalt kasvanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlletaara
Õlletaara Foto: Peeter Langovits

Politsei- ja piirivalveameti andmetel on liiklusväärtegude arv võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvanud 16 protsenti.

«Seejuures on samad liiklusjärelevalve mahud – töötunde, inimesi ega vahendeid pole juurde tulnud,» sõnas PPA korrakaitsepolitseiosakonna juht Tarmo Miilits.

Keskmiselt tabab politsei ööpäevas 18 joobes juhti, neist pooled on toime pannud kuriteo, sest nende joove on olnud üle 1,5 promilli. Samuti tabatakse ööpäevas keskmiselt 14 juhtimisõiguseta juhti ja 68 turvavarustuse mitte kasutajat.

Kiiruseületajaid fikseerib politsei 117 ja kiiruskaamerad lisaks veel 125 ööpäeva jooksul.

«Need ei ole mingid politsei töövõidud – need numbrid võiksid olla palju väiksemad,» sõnas Miilits.

Tõsiselt ohtlike rikkumiste - joobes juhtimiste ja suurte kiiruseületamiste eest taotleb politsei karistuseks aresti. «Paraku istub meil ööpäevas keskmiselt üle Eesti arestimajades 25 liiklejat oma süütegude pärast. See on väga suur number. Need inimesed võiksid olla tööl ja oma perele raha teenida,» märkis Miilits.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles