Ansip ei näe lastekaitseseaduse kiireks muutmiseks vajadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis muudetakse seadust siis, kui selleks on vajadus, mitte siis, kui mõni suvaline ekspertide rühm peab seda kõlbmatuks, sõnas peaminister Andrus Ansip, põhjendades, miks ei kavatse koalitsioon kiiremas korras uut lastekaitseseadust välja töötada.

«Väga kõrgelt austatud riigikogu on küllalt tihti süüdistatud selle eest, et see liiga kergekäeliselt muudab seadusi. Minu meelest kümme aastat ühe seaduse elueaks ei ole sugugi mitte vähe, aga seda ei ole sugugi ka ülearu palju,» märkis Ansip riigikogu infotunnis, tuues esile, et mõned seadused kehtivad Eestis juba 20 aastatki.

Riigikogu liige Heljo Pikhof (SDE) küsis peaministrilt, kas peaminister ei peaks õigeks juba sügisel tuua riigikogu ette uus lastekaitse seadus, sest juba 2003. aastal tehtud lastekaitseseaduse analüüs näitas, et 1993. aastal jõustunud seadus on kasutuskõlbmatu, sest sel puudub rakenduslik osa.

«Mingisugune õiguskindlus peaks olema ja ma usun, et Eestis muudetakse seadusi enamasti asja pärast siis, kui selleks on vajadus ja mitte sellepärast, et mingisugune seltskond on leidnud, et austatud riigikogu vastuvõetud seadus ei kõlba kuhugi. Eks analüütikuid ole selliseid ja teistsuguseid, ma ei tugineks nii põhjapanevaid hinnanguid andes ühele grupile,» leidis peaminister.

Pikhofi täiendavale küsimusele, kas Ansip peaministrina ja kogu valitsusliit ei tähtsustagi lastekaitset, vastas Ansip: «Tähtsustame, aga tuletan veel kord meelde, et seadusi saab kõlbmatuks, kasutuks tunnistada riigikogu, mitte mõni suvaline niinimetatud ekspertide rühm.»

Valitsuse tegevuskava näeb ette 2013. aasta lõpus riigikogule uue lastekaitse seaduse esitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles