ERR.ee: Virtsus avati uus tuulepark

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark Pakri poolsaarel.
Tuulepark Pakri poolsaarel. Foto: Küllike Rooväli

Tuuleenergiast toodetud elektri hulk kasvas Eestis kümnendiku võrra, uue tuulepargi kolme tuuliku koguvõimsus katab ligikaudu kolme tuhande kodumajapidamise elektrivajaduse.


Kuigi tuuleparkidesse investeerijad ootavad dividende alles pensionipõlveks, loodetakse Virtsu uuest tuulepargist kasu saama hakata kümne aasta pärast, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi sõnul on aastatega selgeks saanud, et tuule tallamine on väga asjalik tegevus ja nii mitmedki targad mehed ja nutikad ettevõtjad on sellega tegelema hakanud.

Ettevõtte Nelja Energia Hanila valda rajatud tuuleparkides kasutatakse eesrindlikku tehnoloogiat. Palju on rõhku pandud aerodünaamikale, et vähendada tuulikute labade tekitatavat müra.

Eesti kõige tuuleenergiarikkaimas Hanila vallas on praegu 15 tuulikut, umbes sama palju võib veel aja jooksul lisanduda.

Eestis toodab elektrit praegu umbes 40 tuulikut, mille toodang katab ligikaudu 30 000 keskmise kodumajapidamise tarbimisele ja moodustab umbes 2 protsenti Eesti kogutarbimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles