Vatikan korraldab katoliku-moslemi foorumi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoliiklased tähistasid 2. novembril üle kogu maailma kõigi pühakute päeva.
Katoliiklased tähistasid 2. novembril üle kogu maailma kõigi pühakute päeva. Foto: Reuters / Scanpix

Teisipäeval algab Vatikanis ajaloo esimene katoliku-moslemi foorum, millel osaleb ligi 50 katoliku kiriku ja moslemi tipptegelast.

Foorumi nimeks on «Jumalaarmastus, naabriarmastus» ning sellega püütakse parandada kahe religiooni vahelist dialoogi, vahendas AFP.

Foorum toimub vaid kaks aastat pärast kuulsat Regensburgi ülikoolis peetud kõnet, milles paavst Benedictus XVI tsiteeris islami usust rääkides Bütsantsi keisrit Manuel II ning millest islamimaailm kokkuvõttes veidi valesti aru sai.

Keiser tõmbas tsiteeritud tekstis paralleele vägivalla ja islami vahele, kuid paavst ei esitanud seda enda arvamusena ega avaldanud sellele ka toetust, vaid tõi selle lihtsalt ühes kontekstis näiteks. 

Paavst esineb foorumil osalejatele ise neljapäeval.

Pidev sidekanal seati moslemite ja katoliku kiriku vahel 138 moslemi õpetlase initsiatiivil käesoleva aasta märtsikuus, et maandada kahe konfessiooni vahelisi pingeid. 

Katoliku kirik avaldas just andmed, mille järgi on moslemeid maailmas katoliiklastest rohkem: Vatikani statistika järgi on maailmas 17,4 protsenti katoliiklasi ning 19 protsenti moslemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles