Cheney: McCain mõistab Ühendriike ähvardavaid ohte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklane John McCain eile koos abikaasa Cindyga New Jersey osariigis.
Vabariiklane John McCain eile koos abikaasa Cindyga New Jersey osariigis. Foto: AP / Scanpix

USA asepresident Dick Cheney kiitis laupäevases sõnavõtus vabariiklaste presidendikandidaadi John McCaini otsusekindlust ja julgust ning kinnitas, et McCain on juht, kes mõistab Ühendriike ähvardavaid ohte.


«Ma usun, et praegusel ajaloohetkel on sobivaimaks juhiks senaator John McCain,» ütles Cheney Wyomingi osariigis korraldatud kampaaniakogunemisel peetud toetuskõnes.



Cheney meenutas 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid, mis tema sõnul kogu riiki šokeerisid, ja tõi esile president George W. Bushi otsustava tegutsemise kriisiga toimetulekul.



«Sel hirmsal ajal vaatasime oma juhi poole ja leidsime endas uut jõudu,» ütles Cheney. «John on mees, kes saab aru, millised ohud ähvardavad Ameerika Ühendriike. Ta on mees, kes on kurjusele silma vaadanud ja kindlaks jäänud,» kinnitas asepresident.



Demokraat Barack Obama ütles, et toetus Cheneylt on järjekordne tõestus, et McCaini valimine oleks lihtsalt Bushi ametiaja jätkumine.



«Tahan senaator McCaini õnnitleda, sest ta on selle toetusavalduse igati ära teeninud,» ütles Obama, kelle hinnangul on McCain üks Bushi Iraagi poliitika suurimaid toetajaid ja tema pakutud majanduspoliitika ei erine millegi poolest viimase kaheksa aasta omast.


(AFP/BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles