Kaitseministeerium võitis riigikohtus Dekoili

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikohus tegi kaitseministeeriumi kasuks otsuse vaidluses ettevõttega Dekoil OÜ, kes jättis ministeeriumile maksmata rendirahad ja viivised.

Nimelt sõlmisid BLRT Gruppi kuuluv Dekoil ja kaitseministeerium 1994. aastal rendilepingu Tallinnas Koplis asuvate endistelt Vene Föderatsiooni relvajõududelt ülevõetud hoonete ja rajatiste, sealhulgas viie vedelkütusemahuti kasutuseks 15 aastaks. Hiljem pikendati lepingut 26 aasta peale, vahendas ministeerium.

2007. aasta mais aga otsustas ettevõte ühepoolselt vähendada rendisummat 51 protsenti, põhjendades seda transiidimahtude vähenemisega seoses aprillirahutustega.

Vaidlus läbis kõik kolm kohtuastet, kuni riigikohus jättis lõpuks Dekoili kassatsioonkaebuse rahuldamata ning sellega jäi jõusse teise astme kohtu otsus rahuldada ministeeriumi nõue suuruses 831 000 eurot ehk ligi 13 miljonit krooni. Tänaseks on Dekoil OÜ nimetatud summa riigikassasse üle kandnud.

Möödunud aastal ostis vaidlusalused kinnistud soomlastele kuuluv firma Hybrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles