Laiksoo peab kolm kuud trellide taga veetma

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Oleks tore, kui saaksin ka ise teada, mis 8. detsembril juhtus,» lausus Joosep Laiksoo eile kohtus.
«Oleks tore, kui saaksin ka ise teada, mis 8. detsembril juhtus,» lausus Joosep Laiksoo eile kohtus. Foto: Peeter Langovits

Ringkonnakohus muutis kolme inimese surmaga lõppenud õnnetuse põhjustanud Joosep Laiksoo varasemat karistust nii, et noormees peab kolm kuud oma karistusest trellide taga veetma.

Tallinna ringkonnakohus muutis Pärnu maakohtu 31. juuli otsust Joosep Laiksood tingimisi vangistusega karistada nii, et noormees peab oma karistusest kolm kuud reaalses vangistuses ära kandma.

Ringkonnakohus arutas eile õnnetuses oma mõlemad vanemad kaotanud Hillar Koitla apellatsioonkaebust, sest tema pere pidas Laiksoo karistust liiga leebeks.

Koitla soov oli, et kohus karistaks Laiksood nelja-aastase vabadusekaotusega, millest kuus kuud peaks ta kohe vangimajas ära kandma, ülejäänud aga tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Ühtlasi soovis Koitla, et kohus teeks Laiksoost kolmeks aastaks jalamehe ning mõistaks talt välja enam kui 14 000 krooni menetlemiskulusid. Ringkonnakohus otsustaski Laiksoolt ka juhtimisõiguse kolmeks aastaks ära võtta.

Apellatsioonkaebust toetas ka prokurör Merike Lugna, kuid sellele sõdis vastu Laiksoo kaitsja Maano Saareväli, kes palus jätta kaebuse rahuldamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles