Mihkelson: Bērziņši väljaütlemised panevad kukalt kratsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti uueks presidendiks valitud Andris Bērziņš
Läti uueks presidendiks valitud Andris Bērziņš Foto: SCANPIX

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul panevad eile Läti presidendiks valitud Andris Bērziņši väljaütlemised kukalt kratsima.

Bērziņši ütles eile muu hulgas, et rumal on osta aktsiaid või koguda pensionisammast, veel on ta öelnud, et Läti rahvuslus, traditsioonid ja kombed on iganenud ja neist tuleks loobuda. «Tema esimesed väljaütlemised ja tema selja taga seisvad jõud panevad tõesti kukalt kratsima,» sõnas Mihkelson intervjuus Vikerraadiole, vahendavad ERRi uudised.

Läti uuest presidendist on räägitud ka kui oligarhist, kuid Mihkelsoni sõnul on mehe varanduslik seis selline, et nimetada teda oligarhiks oleks selgelt liig.

«Küll aga tema võit valimistel viitab pigem sellele, et tema toetajaskond koosneb just nendest samadest paljuräägitud oligarhidest,» kommenteeris väliskomisjoni juht, kes avaldas kahetsust Läti sisepoliitilise kriisi üle, mis on seotud väga selgelt hämarate tehingute ja korruptsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles